• Projectmedewerker Organisatie en Bedrijfsvoering

  84761I 36 uurI Schaal 07

Je ondersteunt de adviseurs op verschillende projecten, waarbij je zelf de regie neemt wanneer dit nodig is. Jouw resultaten dragen bij aan de verbetering van de bedrijfsvoering en organisatieontwikkeling van de gemeente Dordrecht. Daar waar collega's en externen direct of indirect de voordelen van ervaren!
 
Wat ga je doen?
Van een bijdrage leveren aan de verbetering van de dagelijkse kwaliteit tot en met ondersteuning bij HR- en organisatieontwikkelingsvraagstukken. Denk aan projecten rondom thema's als: duurzame inzetbaarheid, hybride werken, diversiteit en inclusiviteit, leiderschap, het nieuwe werken, digitalisering etc.. Naast de projecten schrijf je berichten voor het intranet. Je organiseert en initieert bijeenkomsten en evenementen voor de medewerkers van de gemeente Dordrecht. 
 • Je ondersteunt de adviseur met het inventariseren, implementeren, plannen en organiseren van opdrachten en projecten. Deze zijn gericht op de bedrijfsvoering, informatiebeveiliging, Arbo, lerende organisatie en organisatieontwikkeling;
 • Je zorgt in opdracht van de adviseur voor heldere communicatie over projecten en activiteiten. Je denkt zowel praktisch als inhoudelijk mee. Denk hierbij o.a. aan het beeldend maken van teksten en communicatie via het intranet. Daarnaast ondersteun je bij het maken van visuals, powerpoint- en Prezi-presentaties;
 • Je zet een logische, praktische werkstructuur neer, waarbij  je werkafspraken maakt met betrokken collega's. Dit is de onderlegger van waaruit iedereen verder werkt aan het project, de activiteit en/ of het evenement. Je denk daarbij niet alleen actief mee, maar voert ook (gedeeltelijk) zelfstandig werkzaamheden uit;
 • In samenspraak met collega's begeleid je stagiaires en/of re-integratiemedewerkers en ondersteun je hen bij hun ontwikkeling.
Wat neem je mee?
 • Mbo werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare werkervaring op het gebied van en projectmatig werken, waarin je tevens werkzaamheden hebt verricht op het gebied van communicatie;
 • Enthousiasme en ambitie hét goed te willen regelen voor medewerkers als het gaat om flexibiliteit en de wendbaarheid van de organisaties;
 • Affiniteit met organisatieontwikkeling en HR-gerelateerde vraagstukken;
 • Kennis van diverse office-pakketten.

Je krijgt energie van communicatie, door wervend en helder te communiceren weet je medewerkers te enthousiasmeren. Je presenteert ideeën en feiten op een heldere manier met behulp van de juiste middelen. Je komt zelfstandig in actie, grijpt kansen of creëert ze zelf. Je werkt precies, houdt details in de gaten en documenteert. Je bent de katalysator in het proces en gaat daarbij volhardend en vasthoudend te werk. Je denkt aan deadlines, tijdig delen van informatie/ materialen en komt in actie als dit nodig is. Kortom, je vind het een uitdaging om zaken tot in de puntjes te regelen en de ander het WOW-effect te bezorgen.

Je komt met frisse ideeën en schroomt niet om van gebaande paden af te wijken. Je durft ook een spiegel voor te houden, wij willen graag van je leren! Dus kom maar op met je ideeën. Er liggen kansen!
 
Waar kom je te werken?
Je gaat aan de slag bij cluster Versterking Bestuur en Organisatie van de gemeente Dordrecht, in het team Organisatie en Bedrijfsvoering. Dit team houdt zich bezig met de doorontwikkeling en bewaking van de bedrijfsvoering en organisatieontwikkeling (HR). Wij zijn een bedreven en energiek team dat uitkijkt naar jouw komst. Er zijn circa 10 medewerkers werkzaam in dit (sub)team, waaronder een aantal adviseurs en projectmedewerkers.

Ontwikkelen doe je bij ons in hoog tempo. We willen graag dat jij het beste uit jezelf en anderen haalt. Samen zetten we ieders talent zo goed mogelijk in. We hebben onze organisatie zo ingericht dat we flexibel en veerkrachtig kunnen reageren op veranderingen in de samenleving en in de politiek. We werken integraal, resultaatgericht en snel. Wij werken steeds meer in zelforganiserende teams. We bepalen samen het gewenste resultaat, nemen samen besluiten en sturen samen bij.
 
Wat bieden we jou?
Een veelzijdige en afwisselende functie met toegevoegde waarde en ruimte voor de vele ideeën en opdrachten die er liggen.
Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Je draagt bij aan het realiseren van de ambities van Dordrecht. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 32- 36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris van maximaal € 3.176,- (salarisschaal 7, cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring;
 • Een introductieprogramma waarin je wegwijs wordt gemaakt binnen de gemeente Dordrecht;
 • Een team van bedreven en energieke collega's dat uitkijkt naar jou;
 • Je ontvangt een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt;
 • Je bouwt een keuzepensioen op via ABP;
 • Een flexibele werkplek;
 • Je krijgt een tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten.
Reageren of meer weten?
Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Neem contact op met Barbara de Bruin (adviseur) via 06-10792294 of Sigrid Scheerder (medewerker communicatie) via 06-40531241. Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv.

Verwachten wij dat we een goede match zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

Goed om te weten: Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom voor jouw start bij de gemeente Dordrecht een VOG aan te leveren.

De eerste gesprekken staan gepland op donderdagochtend 12 augustus.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, delen wel.