• Directeur Servicegemeente Dordrecht

  88081I 36 uurI Schaal 17I Reageer vóór 28-01-2022

Met ingang van 1 januari 2022 fungeert de gemeente Dordracht binnen de Drechtstedenregio als een zogenaamde Servicegemeente. De gemeente Dordrecht verleent diensten aan zeven gemeenten (inclusief zichzelf) en drie Gemeenschappelijke Regelingen. Voor de Servicegemeente Dordrecht zoeken wij een betrokken en robuuste Directeur. Wil jij op een authentieke, verbindende en inspirerende manier meebouwen aan een krachtige serviceorganisatie? En wil je een zichtbare bijdrage leveren aan de samenleving? Dan is deze functie wellicht iets voor jou! 
Wat ga je doen?
Als Directeur Servicegemeente ben je verantwoordelijk voor de integratie van de servicegemeente in de gemeentelijke organisatie van Dordrecht en je bent mede verantwoordelijk voor de transformatie van het geheel van de gemeentelijke organisatie Dordrecht. Je werkt daarbij nauw samen met de Gemeentesecretaris aan wie je ook rapporteert. Je geeft op een coachende wijze leiding aan de organisatie en stuurt het management team integraal aan. Je creëert draagvlak voor het uit te voeren beleid. Daarin sta je nadrukkelijk open voor samenwerking met stakeholders, management en medewerkers. Je kennis en visie weet je op een overtuigende en inspirerende manier te delen. Je onderhoudt actief contact met de diverse stakeholders en klanten.

“Een directeur met visie en een frisse blik. Iemand die inspireert, verbindt en met nieuwe initiatieven de organisatie verder uitbouwt. Iemand die de medewerkers mee laat bewegen met de veranderende vraag.”
 
Wat neem je mee?
We zoeken een authentieke en zichtbare directeur die met onvermoeibaar enthousiasme de transformatie verder vorm geeft. Vanuit een natuurlijk overwicht ben jij de verbinder in de organisatie en haal je het beste in je mensen naar boven. Daarnaast herken je jezelf in de volgende beschrijving:
 • Je hebt ervaring met het leiden van complexe veranderingen en beschikt over een heldere, analytische geest en het vermogen om ingewikkelde situaties in te schatten en op te lossen.
 • Je toont leiderschap door te vertrouwen en te verbinden, inspiratie, rust en relativeringsvermogen te brengen, ruimte te geven, verantwoordelijkheden laag in de organisatie te leggen en je weet het professioneel samenspelen te vergroten.
 • Je weet te laveren in een veeleisende politiek-bestuurlijke omgeving.
 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau.
 • Je bent tactvol en volhardend en staat stevig in je schoenen.
 • Je bent gericht op samenwerking. Daarbij beschik je vanzelfsprekend over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent aanspreekbaar, reflectief en kan feedback geven en ontvangen.
 • Naast alles wat we op inhoud en competenties van je vragen, ben je vooral een intrinsiek gedreven mensenmens met een warm hart en een koel hoofd.
Waar kom je te werken?
Servicegemeente Dordrecht bestaat uit een aantal clusters die worden gevormd door de voormalige dochters van de Gemeenschappelijk Regeling Drechtsteden (GRD), namelijk het Servicecentrum Drechtsteden, het Ingenieursbureau Drechtsteden, de Gemeentelijke Belastingdienst Drechtsteden,  het Onderzoekscentrum Drechtsteden en enkele functies van het Bureau Drechtsteden. Per 1 januari 2022 is de organisatiewijziging van de GRD naar Servicegemeente Dordrecht gerealiseerd; de transformatie naar een slagvaardige en innovatieve organisatie gaat de komende jaren nog voort.
 
Wat bieden we jou?
Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover:
 • De duur van het dienstverband is in goed overleg te bepalen. Een tijdelijk dienstverband behoort tot de mogelijkheid. Maar ook een aanstelling voor een nader te bepalen periode met uitzicht op vast dienstverband. Het betreft een functie voor 36 uur per week.  
 • Een salaris van maximaal € 9.252,- (salarisschaal 17, cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Mooie, complexe en afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
 • Opbouw keuzepensioen via ABP.
 • Een tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten.
Wij investeren in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Wij zorgen er samen met jou voor dat jouw talent optimaal benut wordt, zodat je het beste uit jezelf gaat halen!
 
Reageren of meer weten?
Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Edwin Zell, HR businesspartner, bereikbaar via telefoonnummer: 06 – 10 15 59 25.

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.