Ben jij een natuurliefhebber met passie voor bomen die wil bijdragen aan de groene openbare ruimte van Dordrecht? Ben jij graag buiten aan het werk met zware machines en weet jij de gedragscode van de flora-en faunawet toe te passen? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!
 
Wat ga je doen?
Je hoofdtaak is het onderhouden en beheren van ons bomenbestand, ongeveer 50.000 stuks, binnen de gemeente Dordrecht. Dit doe je door middel van snoeien, rooien en kappen. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden draag je zorg voor de veiligheid van het verkeer en van de omwonenden.
Je werkt met zware machines en weet goed om te gaan met een hoogwerker. Je houdt je bezig met de ziektebestrijding van bomen en de verbetering van stamplaatsen. Dit doe je samen met een team van 4 boomverzorgers waarbij je altijd samen met een collega aan het werkt bent. De meldingen krijg je digitaal binnen en worden door jou en je collega opgepakt, uitgevoerd en administratief verwerkt en afgehandeld.

Daarnaast kan je incidenteel ingezet worden om andere (uitvoerende) werkzaamheden in diverse taakvelden te verrichten, zoals assisteren bij vloedschottencontrole, rampenbestrijding en calamiteiten.
 
Wat neem je mee?
 • Afgeronde (v)mbo opleiding richting groen / boomverzorging;
 • Diploma European Tree Worker is een pré;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving;
 • Bij voorkeur 3 jaar werkervaring in de boomverzorging of in (soort)gelijke functie;
 • In het bezit van rijbewijs BE;
 • Bij voorkeur in bezit van het hoogwerkercertificaat.
 
Je hebt een passie voor de natuur en werkt volgens de gedragscode van de flora- en faunawet.
Je kan goed samenwerken, neemt initiatief, bent klant- en resultaatgericht en hebt gevoel voor humor. Je hebt oog voor detail, staat open voor ontwikkeling en zet veiligheid in het werk centraal.
 
Waar kom je te werken?
Bij team Wijkonderhoud staat de gemeentelijke dienstverlening en samenwerking met de inwoners, verenigingen, instellingen en bedrijven in de gemeente Dordrecht centraal. Wij verwachten van onze medewerkers een positieve houding om, daar waar mogelijk, met de genoemde doelgroepen intensief samen te werken.
 
Wijkonderhoud zorgt voor het dagelijks onderhoud van wegen, openbaar groen en bomen. Bij de invulling van vacatures zijn 4 kerncompetenties belangrijk: samenwerken, flexibiliteit, werkbegeleiding en resultaatgerichtheid.
 
Wat bieden we jou?
Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Je draagt bij aan het realiseren van de ambities van gemeente Dordrecht. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • Salaris van maximaal € 2.765,- (salarisschaal 5, cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring;
 • Mooie, complexe en uitvoerende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt;
 • Je ontvangt een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt;
 • Je bouwt een keuzepensioen op via ABP;
 • Je krijgt een tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten.
Reageren of meer weten?
Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Neem contact op met Tim van den Ham (Teamleider) via 06-25385458. Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Voor vragen over de sollicitatieprocedure mag je contact opnemen met team Werving via 078-7708030.

Verwachten wij dat we een goede match zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

Goed om te weten: Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom voor jouw start bij de gemeente Dordrecht een VOG aan te leveren.