• Medewerker Marketing & Communicatie bij Hof van Nederland

  91321I 32 uurI Schaal 10I Reageer vóór 26-01-2022

Weet jij het Hof van Nederland en ons archief op een effectieve en creatieve wijze in de markt te zetten? Dan is het Dordrechts Museum op zoek naar jouw talent voor marketing en communicatie!

Wegens uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een nieuwe collega.
 
Wat ga je doen?

Als Medewerker Marketing en Communicatie ben je verantwoordelijk voor de communicatie - en marketingaanpak voor Museum Het Hof van Nederland en voor het Regionale Archief Dordrecht (RAD) en de activiteiten die wij aanbieden. Je werkt ongeveer 2/3 deel van tijd voor Het Hof van Nederland en 1/3 deel van je tijd voor RAD. Het Hof van Nederland wordt momenteel verbouwd en zal medio 2022 heropend worden. Jouw focus zal komen te liggen op de herpositionering van het museum waarbij het museum en het archief steviger op de kaart worden gezet en bijdragen aan onze groeiambities.

Je bent verantwoordelijk voor de inzet van een uitgebreide mix van paid, owned en earned media, waaronder social media. Je stelt samen met de conservator en de educator de jaarplannen op en het daaruit voorvloeiende communicatie- en marketingplan. Je draagt zorg voor de uitvoering van dit plan en bent verantwoordelijk voor de budgetbewaking.

In de uitvoering kan het gaan om persberichten, wervende teksten, advertenties of acties, zowel offline als online. Maar ook het vervaardigen van promotiemiddelen en het verzorgen van adequaat beeldmateriaal (foto & video) behoort tot jouw takenpakket. Waar nodig werk je samen met (media)partners of externen waarmee je samenwerkingsverbanden aangaat. Je zorgt vervolgens voor een adequate inzet van alle communicatiemiddelen, zowel intern als extern.

Je ontwikkelt en verzorgt samen met collega's de publieksactiviteiten en programmering in- en buitenhuis. Dit kan gaan om het verzorgen van een evenement, maar bijvoorbeeld ook het regelen van een gastspreker.

Hoewel jouw focus op het Huis Van Gijn ligt, ben je onderdeel van een team dat verantwoordelijk is voor de marketing en communicatie van alle onderdelen binnen het Dordrecht Museum. Het kan voorkomen dat er organisatie breed werkzaamheden gedaan moeten worden of voor andere onderdelen als dit nodig is.
 

Wat neem je mee?
 • Een afgeronde HBO/WO opleiding richting Marketing en Communicatie;
 • Minimaal 3 jaar gerichte werkervaring in een soortgelijke functie in de culturele sector, bij voorkeur bij musea;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Uitstekende beheersing van Nederlands in woord en geschrift en een goede beheersing van de Engelse taal;
 • Je bent creatief en schrijft vlot voor verschillende doeleinden rekening houdend met verschillende doelgroepen;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met cultuur en historie, maar ook met de actualiteit rond vrijheden;
 • Je brengt graag mensen met verschillende achtergronden/ perspectieven samen, op zoek naar verbinding;
 • Het is een pré wanneer je beschikt over een netwerk in de pers- en mediawereld op lokaal, regionaal of landelijk niveau;
 • Je bent flexibel qua werkmentaliteit maar ook qua werktijden. Soms moeten online zaken buiten  werktijden opgelost worden en er kunnen buiten kantoortijden activiteiten georganiseerd worden waar je aanwezigheid gewenst is.

Je bent een strategisch, tactisch medewerker met een groot organisatietalent. Snel schakelen en kunnen acteren in een dynamische, hectische organisatie  is belangrijk in deze functie. Je kunt goed schakelen tussen strategisch en operationeel niveau en organisatiesensitiviteit is van groot belang. Je hebt oog voor detail, maar weet te allen tijde de hoofdlijnen voor ogen te houden.
 
Waar kom je te werken?
Wie zijn wij Het Dordrechts Museum (79FTE) is een ontmoetingsplaats waar een breed publiek op een inspirerende manier kennismaakt met kunst en geschiedenis. We handelen vanuit het geloof dat historisch besef en gevoel van schoonheid je leven verrijken en kunnen bijdragen aan een betere samenleving. We bieden niet alleen een eigen programma aan, maar werken ook samen met culturele en maatschappelijke organisaties binnen en buiten de stad. Veel van onze activiteiten hebben een link met Dordrecht en hebben tegelijkertijd een (inter)nationale uitstraling. Het Dordrechts Museum is een culturele organisatie van de gemeente Dordrecht die bestaat uit Huis Van Gijn, Het Hof van Nederland, het Dordrechts Museum en het Regionaal Archief Dordrecht.

Over Het Hof van Nederland
In een gebouw van historisch belang gaan bezoekers ervaren hoe wij in Nederland omgaan met onze vrijheden, vroeger en nu. Aan de hand van historische gebeurtenissen en actualiteit, laten we bezoekers ontdekken hoe onze vrijheden zijn ontstaan, hoe wij ze moeten koesteren en de vrijheid van anderen moeten respecteren. In Het Hof willen we mensen inspireren en verbinden door de dialoog over vrijheid op gang te brengen. Wij richten ons hierbij op een breed en divers publiek met de presentatie in het museum en een uitgebreide publieksprogrammering. Het huidige Hof wordt hiervoor verbouwd en zal een re-branding ondergaan en opnieuw in de markt gezet gaan worden vanaf juni 2022.

Over het Regionale Archief Dordrecht (RAD)
Het archief beheert een imposante collectie documenten, beeldmateriaal en objecten voor de stad Dordrecht en omliggende gemeenten. Het publiek maakt veelvuldig gebruik van de online beeldbank, gebruikt het archief voor genealogisch onderzoek of bouwkundige informatie. In de leeszaal in Het Hof kunnen stukken worden ingezien. Het RAD organiseert publieksactiviteiten zoals workshops, tentoonstellingen, Open Depotdag of Dag van de Geschiedenis.

Het team
Jij komt te werken binnen de afdeling Publiekszaken. De afdeling Publiekszaken is opgedeeld in twee teams. Het team Educatie en het team Marketing en Communicatie. Het team Marketing en Communicatie bestaat uit 8 medewerker waarbij je wordt aangestuurd door het hoofd Publiekzaken.
 
Wat bieden we jou?
Je werk is meer dan alleen een salaris. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover:
 • Een dienstverband voor 32 uur per week;
 • Je start met een jaarcontract dat bij goed functioneren kan worden omgezet naar een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal € 4.494,- bruto per maand (salarisschaal 10, Cao gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring;
 • Opleidingsmogelijkheden om te blijven groeien in je vak;
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Dit budget mag je bijvoorbeeld inzetten voor:
  • extra verlofdagen
  • een bijdrage aan sportregerelateerde zaken
  • het inkopen van extra pensioen
  • een fietsregeling
 • Woon-werk reiskostenvergoeding. Reis je met het openbaar vervoer? Dan krijg je deze kosten 100% vergoed;
 • De mogelijkheid om thuis te werken;
 • Ouderschapsverlof;
 • Pensioenregeling bij ABP;
 • Tegemoetkoming in de zorgverzekering.
Reageren of meer weten?
Het Dordrechts Museum streeft ernaar een inclusieve organisatie te worden met een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. Wij geloven dat een diversiteit aan achtergronden en kennis de organisatie verder kan brengen en wegen dit mee bij gelijke geschiktheid.

Je kunt direct online solliciteren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Gertjan Schouten, Hoofd Publiekszaken, via telefoonnummer 078-7704201.

Sluitingsdatum vacature: 26 januari 2022