Klopt jouw hart ook sneller van online dienstverlening? En ben je in staat handen en voeten te geven aan innovaties en deze concreet te vertalen naar beleid?
Als je het daarbij ook een uitdaging vindt om in een complexe omgeving echt resultaat te boeken, nodigen we je uit te reageren op onze vacature:
 
Wat ga je doen?
Je signaleert de kansen in de ontwikkeling van de publieksdienstverlening en vertaalt deze naar beleid en concrete acties. Jij gaat zorgen dat nieuw beleid in de praktijk ook echt werkt!
Je levert een belangrijke bijdrage in het vormgeven van de strategie van Dienstverlening Drechtsteden. Je bent een belangrijke gesprekspartner voor het MT en je overziet het geheel aan projecten en ontwikkelingen en zorgt voor regie. Vanuit je senioriteit ben je een mentor voor collega's.

Je adviseert op complexe onderwerpen en zorgt ervoor dat je dit beleid realiseert.
De nadruk ligt daarbij op de online dienstverlening. Met jouw netwerk-skills sluit je aan op regionale en landelijke ontwikkelingen. Je geeft (on)gevraagd advies aan het MT op het gebied van deze ontwikkelingen, betrekt de uitvoeringsteams bij veranderingen en zorgt voor draagvlak. Voorbeelden van actuele onderwerpen zijn klantsignaalmanagement, newsroom en omnichannel. Lopende innovaties zijn de virtuele assistent GEM (zie: film GEM) en ID Bellen/ Contact (zie: film ID Bellen).
 
Wat neem je mee?
 • Grote ‘drive’ om inwoners en bedrijven excellente dienstverlening te bieden;
 • Senioriteit;
 • Sterke affiniteit en ervaring met online dienstverlening;
 • Ruime kennis en ervaring met beleidsontwikkeling en - realisatie;
 • Afgeronde relevante hbo+/ wo opleiding.

Je bent een netwerker (ook binnen je eigen team!) en weet anderen mee te nemen naar het gewenste resultaat. Je weet je innovatieve ideeën om te zetten in strategische en praktische oplossingen. Jouw communicatieve- en adviesvaardigheden zijn van zo'n niveau dat het MT en de uitvoeringsteams precies weten wat je van hen verwacht. Kortom, bij interne en externe partners word je gezien als sleutelspeler en als autoriteit op je vakgebied.
 
Waar kom je te werken?
Als adviseur maak je deel uit van het team Ontwikkeling & Ondersteuning, dat bestaat uit 15 out-of-the box-doeners die voor het eerste kopje koffie al met dienstverlening bezig zijn. We zetten fors in op digitalisering en houden tegelijkertijd ruimte voor maatwerk en persoonlijk contact.

Wij, als Dienstverlening Drechtsteden, voeren de publieksdienstverlening uit voor de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Sliedrecht. Je werkt samen met gedreven collega's aan het leveren van excellente dienstverlening (telefonisch, aan de balie en online) aan inwoners, ondernemers en organisaties van die gemeenten. We bundelen de krachten om een toekomstbestendige, innovatieve en efficiënte dienstverlening te behouden en te realiseren.
 
Wat bieden we jou?
Een zelfstandige, uitdagende en afwisselende baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. Je krijgt veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Je draagt bij aan het realiseren van de ambities van Dienstverlening Drechtsteden. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 32- 36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris van maximaal € 5.169,- (salarisschaal 11, cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring;
 • Mooie, complexe en afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt;
 • Je ontvangt een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt;
 • Je bouwt een keuzepensioen op via ABP;
 • Mogelijkheid tot hybride en/of thuiswerken;
 • Je krijgt een tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten.

 
Reageren of meer weten?
Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv.
Wil je eerst meer weten over de functie of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen met  Peter van Bennekom (Clustermanager) via 06-36500964.

Verwachten wij dat we een goede match zijn, nodigen we je graag uit voor een goed gesprek.
Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

Goed om te weten: Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom voor jouw start een VOG aan te leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld