Ben jij een stevige adviseur op het gebied van subsidieverstrekking die ons helpt bij het beheren en borgen van (de kwaliteit van) het proces rond (uitgaande) subsidies? In jouw rol bewaak je de rechtmatigheid en doelmatigheid, maar schroomt ook niet om op zoek te gaan naar oplossingen om de doelen in de stad te kunnen realiseren. Ga jij deze uitdaging aan?
 
Wat ga je doen?
Als senior adviseur (uitgaande) subsidies werk je het grootste deel van je tijd zelfstandig aan de met name grotere subsidiedossiers. De subsidieaanvragen hebben betrekking op instellingen, stichtingen, ondernemers en burgers die activiteiten/doelen in de stad realiseren. Je toetst een aanvraag o.a. op tijdigheid, volledigheid en het voldoen aan de regelgeving. Een belangrijk aspect is het analyseren en beoordelen van begrotingen en jaarrekeningen van de grote maatschappelijke partners in de stad/regio.
 
Je hebt een adviserende en toetsende rol richting inhoudelijke beleidsadviseurs om tot een beschikking te komen. Dit vraagt om een nauwe samenwerking met en kennis van de betreffende beleidsvelden (denk aan cultuur, maatschappelijke ondersteuning, onderwijs en jeugd).

Je denkt mee bij de doorontwikkeling van het subsidiebeleid op de diverse beleidsterreinen en stelt in samenspraak met beleidsmedewerkers subsidieregelingen op. Verder pak jij de complexe vraagstukken op die er rond subsidies spelen (zoals kwesties rond het subsidiebeleid of advisering omtrent de keuze subsidie/inkoop). Tenslotte lever je een bijdrage aan specifieke projecten/opdrachten, zoals het door ontwikkelen van de prestatieafspraken en doeltreffendheid van subsidies, accountmanagement en bezuinigingen.

 
Wat neem je mee?
 • HBO (bijvoorbeeld MER/bedrijfskunde, bedrijfseconomie of bestuurskunde) met ruime aanvullende kennis en ervaring op het gebied van subsidieverstrekking, of WO met kennis en ervaring op het gebied van subsidieverstrekking;
 • Daarnaast staan we ook open voor kandidaten met minimaal 5 jaar ervaring binnen een financiële afdeling van een gemeente of provincie gecombineerd met minimaal een afgeronde HBO opleiding;
 • Je hebt actuele kennis van wet- en regelgeving op het gebied van bestuursrecht/subsidierecht en financiën;
 • Je beschikt over analytisch vermogen, overtuigingskracht, omgevingsbewustzijn en kunt goed samenwerken;
 • Je bent vaardig in het opstellen van o.a. college-/raadsvoorstellen, beschikkingen en subsidieregelingen;
 • Je werkt accuraat en procesmatig, maar bent ook in staat om de balans te vinden tussen de wettelijke regels en wat de stad nodig heeft om de doelen te realiseren.
Jouw uitstekende communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen maken jou een stevige gesprekspartner voor collega’s en externe partners, maar je kunt ook fungeren als gesprekspartner voor bestuurders en raadsleden.
 
Waar kom je te werken?
Het Subsidiebureau binnen het cluster Versterking Bestuur & Organisatie voert voor de hele gemeente het uitgaande subsidieproces uit, op het terrein van onder andere cultuur, onderwijs, sport, jeugd, maatschappelijke zorg en ondersteuning en wijkgericht werken. Ook het procesmanagement voor inkomende ESF subsidies ligt hier. Vanaf 1 november zullen ook andere inkomende subsidies onder het Subsidiebureau vallen, waardoor wij hét loket zijn voor zowel inkomende als uitgaande subsidies. Subsidiebesluiten worden niet genomen door het Subsidiebureau, maar vallen onder het primaire proces van de beleidsmedewerkers.
 
Het zelforganiserende team bestaat op dit moment uit twee senior adviseurs, drie adviseurs en vier subsidiemedewerkers (totaal 7,62 fte, waarvan 0,67 fte inhuur). Vanwege toenemend aantal taken breiden wij het Subsidiebureau uit. Ieder teamlid neemt coördinerende taken voor zijn of haar rekening, afhankelijk van competenties en mogelijkheden. We werken hard en nemen veel verantwoordelijkheid voor het eigen werk en werken grotendeels zelfstandig aan de dossiers. Tegelijkertijd is samenwerken, elkaar helpen, gezelligheid en teamgevoel belangrijk in het team. Op piekmomenten bekijken we samen de werkbelasting en waar nodig nemen we werkzaamheden van elkaar over.

Wie zijn wij
Dordrecht is een stad vol ambities. We hebben een roemrijk verleden én grootse plannen voor de toekomst. Wij geloven in onze stad; in onze inwoners, ondernemers en andere partners. We zijn één van de koplopers in het land als het gaat om waterveiligheid en duurzaamheid. Ook op andere gebieden laten we van ons horen. Van jou zien we graag dat je betrokken bent bij onze stad. En dat je kansen voor én met de stad weet te verzilveren. Je krijgt van ons veel vrijheid om te doen wat goed is voor de stad. www.werkenbijdordrecht.nl. Er gaat een stad voor je open.

Onze organisatie
Ontwikkelen doe je bij ons in hoog tempo. We willen graag dat jij het beste uit jezelf en anderen haalt. Samen zetten we ieders talent zo goed mogelijk in. We hebben onze organisatie zo ingericht dat we flexibel en veerkrachtig kunnen reageren op veranderingen in de samenleving en in de politiek. We werken integraal, resultaatgericht en snel. Onze medewerkers werken deels in zelforganiserende teams. Ze bepalen samen het gewenste resultaat, nemen samen besluiten en sturen samen bij.

 
Wat bieden we jou?
Een verantwoordelijke, veelzijdige en uitdagende functie in een plezierige werkomgeving waar initiatieven gewaardeerd worden. Daarnaast werk je samen met enthousiaste collega’s. Het salaris voor deze functie bedraagt afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring maximaal € 5.169,- (schaal 11 Cao Gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek. De vacature is voor 32 uur tot 36 uur in de week.

Daarnaast bieden wij:
 • opleidingsmogelijkheden om te blijven groeien in je vak;
 • een laptop, telefoon en/of iPad;
 • een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Dit budget mag je bijvoorbeeld inzetten voor:
  • extra verlofdagen;
  • een fietsregeling;
  • het inkopen van extra pensioen;
  • de contributie van je sportvereniging;
 • woon-werk reiskostenvergoeding. Reis je met het openbaar vervoer? Dan krijg je deze kosten 100% vergoed;
 • ouderschapsverlof;
 • pensioenregeling bij ABP;
 • temoetkoming in de zorgverzekering;
 • een collectieve premiekorting bij CZ, Menzis of IZA.
Reageren of meer weten?
Ben je enthousiast geworden? Reageer dan online. Voor aanvullende informatie of vragen mag je contact opnemen met Jorien Bierbooms, Senior adviseur op telefoonnummer 06-103 002 98.
Acquisitie stellen wij niet op prijs.