Heb jij passie voor kunst en cultuur en wil jij die inzetten voor het dynamische tentoonstellingsprogramma van het Dordrechts Museum? Dan hebben wij de baan voor jou waarin je het verschil kunt maken!
 
Wat ga je doen?
Als Projectleider Tentoonstellingen is het jouw uitdaging om met de projectgroep tentoonstellingen te realiseren die het gezicht van het museum naar buiten bepalen.

Bij alles wat je doet, laat je zien dat je weet wat er speelt bij het publiek. Hierdoor ben jij als geen ander in staat om in te zetten op producten die nu gewenst zijn. En dat is nog niet alles, want als projectleider:
 • ben je integraal verantwoordelijk voor jouw projecten.
 • lever je een bijdrage die varieert van het meedenken over het tentoonstellingsconcept tot aan het organiseren van de opening en alles wat daar tussen zit.
 • zorg je ervoor dat alle betrokkenen ingezet worden op hun kennis en kunde.
 • borg je een inclusieve aanpak en draag je zorg voor meerstemmigheid in alle projecten.
Wat neem je mee?
Je hebt strategisch inzicht, bent oplossingsgericht, en beschikt over een gezonde dosis inlevingsvermogen en organisatiesensitiviteit. Verder ben je als persoon autonoom, nieuwsgierig, enthousiast en energiek.

Daarnaast beschik je over:
 • hbo werk- en denkniveau.
 • ruime werkervaring in een soortgelijke functie met de nadruk op projectmanagement.
 • aantoonbare ervaring binnen de museale sector.
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • goed gevoel voor presentatie en vormgeving.
Waar kom je te werken?
Jij werkt bij ons samen met drie andere projectleiders en maakt onderdeel uit van het team Programmering, waar het projectbureau, de fondsenwerving, de planning en de evenementencoördinatie onder valt. Het team bestaat uit tien medewerkers. Wat ons verbindt zijn ons enthousiasme en warm hart voor kunst en cultuur. Wij zijn zelforganiserend en werken nauw en met plezier samen om tentoonstellingen te realiseren.

Het Dordrechts Museum (79 FTE)  is een ontmoetingsplaats waar een breed publiek op een inspirerende manier kennismaakt met kunst en geschiedenis. We handelen vanuit het geloof dat historisch besef en gevoel van schoonheid je leven verrijken en kunnen bijdragen aan een betere samenleving. We bieden niet alleen een eigen programma aan, maar werken ook samen met culturele en maatschappelijke organisaties binnen en buiten de stad. Veel van  onze activiteiten hebben een link met Dordrecht en hebben tegelijkertijd een (inter)nationale uitstraling.

Het Dordrechts Museum is een culturele organisatie van de gemeente Dordrecht die bestaat uit Huis Van Gijn, Het Hof van Nederland, het Dordrechts Museum en het Regionaal Archief Dordrecht.

Het Dordrechts Museum streeft ernaar een inclusieve organisatie te worden met een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. Wij geloven dat een diversiteit aan achtergronden en kennis de organisatie verder kan brengen en wegen dit mee bij gelijke geschiktheid.
 
Wat bieden we jou?
Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:
 • in eerste instantie een dienstverband voor één jaar voor 32 uur per week. Bevalt het van beide kanten? Dan bieden we je daarna een vast dienstverband aan.
 • een salaris van maximaal € 4.494,- (salarisschaal 10, cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
 • opbouw pensioen via ABP.
 • een tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten en de mogelijkheid tot deels thuiswerken.

Wij investeren in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Wij zorgen er samen voor dat je het beste uit jezelf gaat halen!
 
Reageren of meer weten?
Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Neem dan contant op met Nancy Hovingh, Teamleider Programmering a.i., telefoonnummer 078-7705329.

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse voor 14 december 2021 tegemoet!