Verwondering, het plezier van kijken en ontdekken: daar staat het Dordrechts Museum voor. Wil jij hieraan bijdragen dan hebben wij voor jou als Teamleider Collectie en Onderzoek een baan waarin je het verschil kunt maken. Lees daarom snel verder!
 
Wat ga je doen?
Als Teamleider Collectie en Onderzoek ga je aan de slag met het aansturen van jouw team en ben je verantwoordelijk voor het beheer van de collectie.

Je geeft leiding aan het team Collectie en Onderzoek (12 FTE) dat bestaat uit conservatoren, registrars en de behoud-  en beheermedewerkers. Wij werken met zelforganiserende teams, waarbij jij onze professionals verbindt op inhoud. En dat is nog niet alles, want als Teamleider Collectie en Onderzoek hou je je ook bezig met:
 
 • De uitvoering van het collectie- en verzamelbeleid.
 • Het maken van plannen en zorg dragen voor de registratie en (digitale) ontsluiting van de collectie.
 • Alle facetten van het bruikleenverkeer.
 • Het maken van plannen en het inzetten van onderzoek ten behoeve van de programmering.
 • Het begeleiden van de totstandkoming van het conserverings- en restauratieprogramma voor de collectie en coördineren van  de uitvoering.
 • Het organiseren van een adequaat functioneren van het team en de inzet van het team bij projecten.
Wat neem je mee?
Naast initiatief en flexibiliteit beschik jij over:
 
 • een afgeronde studie Kunstgeschiedenis (WO) of een vergelijkbaar niveau.
 • ruime ervaring met leidinggeven aan een team van professionals.
 • ruime ervaring met museaal collectiebeheer.
 • goede organisatorische, representatieve en leidinggevende vaardigheden.
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels).

 
Waar kom je te werken?
Jij gaat deel uitmaken van het team Collectie & Onderzoek (12 FTE) dat bestaat uit conservatoren, registrars en de behoud- en beheermedewerkers. Wat ons verbindt zijn ons enthousiasme en warme hart voor kunst en geschiedenis.

Wie zijn wij
Het Dordrechts Museum (79 FTE)  is een ontmoetingsplaats waar een breed publiek op een inspirerende manier kennismaakt met kunst en geschiedenis. We handelen vanuit het geloof dat historisch besef en gevoel van schoonheid je leven verrijken en kunnen bijdragen aan een betere samenleving. We bieden niet alleen een eigen programma aan, maar werken ook samen met culturele en maatschappelijke organisaties binnen en buiten de stad. Veel van onze activiteiten hebben een link met Dordrecht en hebben tegelijkertijd een (inter)nationale uitstraling.

Het Dordrechts Museum is een culturele organisatie van de gemeente Dordrecht die bestaat uit Huis Van Gijn, Het Hof van Nederland, het Dordrechts Museum en het Regionaal Archief Dordrecht.

Het Dordrechts Museum streeft ernaar een inclusieve organisatie te worden met een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. Wij geloven dat een diversiteit aan achtergronden en kennis de organisatie verder kan brengen en wegen dit mee bij gelijke geschiktheid.
 
Wat bieden we jou?
Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:
 • in eerste instantie een dienstverband voor één jaar voor 32 uur per week met mogelijk uitzicht op een vast dienstverband.
 • een salaris van maximaal € 5.872,- bruto (salarisschaal 12, cao gemeenten) per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
 • opbouw pensioen via ABP.
 • een tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten en de mogelijkheid tot deels thuiswerken.

Wij investeren in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Wij zorgen er samen voor dat je het beste uit jezelf gaat halen!
 
Reageren of meer weten?
Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Neem dan contact op met Peter Schoon, artistiek directeur, via telefoonnummer 078-7705202.

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse voor 14 december 2021 tegemoet!