Wij zoeken een ervaren projectmanager die  enthousiast wordt van projecten in hoofdzakelijk het fysieke domein en soms ook het sociale domein. Projecten aansturen vind jij een uitdaging en je gaat voor het beste resultaat. Wil je mooie projecten, dan kom je bij ons werken.
 
Wat ga je doen?
Als projectmanager lever je een bijdrage aan de ambities van Dordrecht en de regio. Jouw projecten zijn divers, soms tactisch van aard en andere keren minder complex. Je bent een stevige gesprekspartner op tactisch niveau, en gewend om te werken in een complexe ambtelijke en bestuurlijke omgeving. Jouw focus ligt op het uitvoering geven aan de opdracht, het opzetten, organiseren van en leiding geven aan multidisciplinaire projectteams en ook op sturing en verantwoordelijkheid nemen op het te behalen resultaat.

Jij bent integraal verantwoordelijk voor het uitvoeren van de projecten. Hierbij ligt het accent op het organiseren en beheren van alle bij een project behorende projectmatige aspecten op het gebied van geld, risico's, organisatie, communicatie, kwaliteit, informatie en tijd.
Je levert een inbreng aangaande voorstellen tot het verder professionaliseren van het intergemeentelijk Projectmanagementbureau (iPM) en de implementatie daarvan.

Wij zoeken naar een projectmanager die houdt van een afwisselend projectenpakket en die in verschillende gemeenten in de Drechtsteden aan de slag wil. Iemand die zich all round in wil zetten in zowel fysieke, maatschappelijke als economische projecten. Het betreft hierbij projecten zoals verbetering van de ruimtelijke kwaliteit op een bedrijventerrein, de herontwikkeling van een kinderboerderij, en de inrichting van de openbare ruimte van een woonwijk in aanbouw. Een afwisselend pakket, dat we in samenspraak met je samenstellen.
 
Wat neem je mee?
  • Hbo werk- en denkniveau;
  • Minimaal 3 jaar ervaring en ruime kennis en van project- en /of programmamanagement in (bij voorkeur) een gemeentelijke organisatie;
  • Ervaring met diverse vormen van gebiedsontwikkeling;
  • Ervaring met conceptontwikkeling en realiseren van diverse functies (als woningen, bedrijven, etc.) en met binnenstedelijke ontwikkelingen.

Je bent een ervaren projectmanager die van aanpakken weet. Coördineren, plannen en organiseren zit in je genen. Je bent autonoom, enthousiast en energiek. Je hebt strategisch inzicht, bent zakelijk ingesteld en een collegiale teamspeler. Je beschikt over een gezonde dosis inlevingsvermogen, organisatiesensitiviteit en zelfreflectie. Je schakelt makkelijk en hebt overtuigingskracht. Je hebt een grote mate van verantwoordelijkheid en je werkt vanuit een verbindende rol waarbij transparantie centraal staat.

Je brengt ruime ervaring mee in het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van het standpunt van de gemeente alsmede het doen van voorstellen. Je bent een goede netwerker en een gewaardeerd gesprekspartner met uitstekende communicatieve vaardigheden.

Je herkent je in onze kernwaarden: Vertrouwen, Verantwoordelijkheid, Initiatief en Samenwerken.
 
Waar kom je te werken?
De Gemeente Dordrecht werkt, samen met (regionale) ketenpartners, aan een leefbare en aantrekkelijke stad en regio. Je komt te werken bij het intergemeentelijk projectmanagementbureau (iPM) in het cluster Management en Ondersteuning. Bij iPM werken circa 60 professionals (projectmanagers en -secretarissen) aan het realiseren van complexe, maatschappelijke en fysieke projecten. Ons werkveld is regionaal en wij opereren vanuit de standplaatsen Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam.

Wie zijn wij?
Dordrecht. Niet zomaar een stad. Een eiland. Een stad met verborgen kwaliteiten. Een stad waar bijzondere dingen gebeuren. Maar waarover Dordtenaren niet opscheppen. Een stad waarvoor je moeite moet doen. Om te zien wat er is en te weten wat er allemaal kan. Voor wie dat ziet en voor wie dat weet, is Dordrecht een inspirerende stad.
 
Wat bieden we jou?
Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden en de leukste collega's die je je maar kunt wensen tegenover:
  • in eerste instantie een dienstverband voor één jaar voor 36 uur per week. Wil je 32 uur werken, dan is dat bij ons bespreekbaar. Bevalt het van beide kanten dan bieden je, afhankelijk van interne ontwikkelingen en functioneren een verlenging of een vast dienstverband aan.
  • een salaris van maximaal € 5.169,- (salarisschaal 11, cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
  • Mooie, afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.
  • een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
  • opbouw keuzepensioen via ABP.
  • een tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten en de mogelijkheid tot flexibel thuiswerken.

Wij investeren in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Wij zorgen er samen met jou voor dat jouw talent optimaal benut wordt, zodat je het beste uit jezelf gaat halen!
 
Reageren of meer weten?
Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen met Erwin Butzelaar, teamleider iPM, via 06 40 90 79 14.

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Zien wij jou als mogelijke kandidaat, dan plannen we gedurende de looptijd van deze vacature al een gesprek met je in. Wij zien je sollicitatie met interesse voor 21 september 2021 tegemoet!

Acquisitie stellen wij niet op prijs!