Ben jij een proactieve ondersteuner en zoek je een functie waarin jij het verschil kunt maken. Wil jij werken in het hart van de democratie, de griffie? Lees dan snel verder!

De Griffie: werken in het hart van de democratie! De Griffie is een professioneel en enthousiast team in de ondersteuning van de gemeenteraad van Dordrecht. De griffie ondersteunt de Dordtse raadsleden op veel vlakken. Van het verzorgen van de vergaderstukken tot het uitvoeren van raadscommunicatie, van advies op inhoud en proces tot het organiseren van werkbezoeken en bijeenkomsten en zo nog veel meer. 
 
Wat ga je doen?
Als commissiesecretaris is het jouw uitdaging om alle ondersteunende zaken voor de commissie Bestuur en Middelen tot in de puntjes te regelen.

Jij werkt in een duo met de commissiegriffier en bent zijn/haar rechterhand. Als zodanig zorgen jullie samen dat de commissie goed wordt ondersteund en de vergaderingen tot in de puntjes worden voorbereid. Jij doet dit door het agendabeheer, het plaatsen van de stukken op het raadsinformatiesysteem (RIS) en het regelen van de logistieke zaken zoals de planning en organisatie van vergaderingen.

Naast de commissie werk je ook voor de gemeenteraad van Dordrecht. Voor hen stel je de raadsagenda op en publiceer je deze en alle bijbehorende stukken in het RIS. Daarna verzorg je ook de hele afhandeling (en juiste archivering) van de raadsstukken. En dat is nog niet alles, want als commissiesecretaris ga je ook aan de slag met het:
 • het organiseren van bijeenkomsten.
 • vervullen boderol bij commissie- en raadsvergaderingen.
 • raadsgriffiemailbox bijhouden als de managementassistent griffie niet aanwezig is.
 • uitvoeren van algemene organiserende en ondersteunende werkzaamheden / projecten voor raad en commissies.
Wat neem je mee?
 • afgeronde mbo-4 opleiding voor managementassistent, met mbo+ werk- en denkniveau.
 • minimaal 3 jaar gerichte werkervaring in een soortgelijke functie.
 • affiniteit digitale systemen.
 • uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • werkdagen zijn van dinsdag tot en met vrijdag.

Jij bent proactief, initiatiefrijk, een aanpakker en beschikt over een goed ontwikkeld gevoel voor het stellen van prioriteiten en planning. Geen dag is hetzelfde, dus je bent flexibel in je manier van werken en vindt het geen probleem om ook af en toe in de avonduren te werken. Het gevoelige karakter van het werk vraagt van jou zowel grote nauwkeurigheid als betrouwbaarheid in het omgaan met vertrouwelijke informatie.

In deze functie heb je veel verschillende contacten. Vandaar dat wij van jou vragen dat je gericht bent op een fijne samenwerking met collega's en raadsleden en ben je vlot in de omgang. Dat jij interesse en/ of affiniteit hebt met de lokale politiek is voor ons een pluspunt.
 
Waar kom je te werken?
De Griffie is een afdeling in het hart van de organisatie met 13 medewerkers. Enthousiaste, goed opgeleide professionals en unieke persoonlijkheden. We werken hard en met veel plezier en passie voor onze raad en stad. Eén stap op onze afdeling binnen het Stadskantoor is genoeg om de bijzondere sfeer binnen de Griffie te ervaren. De hectiek is groot en geen dag is hetzelfde. Er is sprake van een enthousiast en saamhorig team.
Kenmerkend is onze vijf wekelijkse vergadercyclus met vergaderingen van vier raadscommissies en de gemeenteraad.

Daarnaast wordt met name op projectbasis gewerkt aan het door ontwikkelen van de (ondersteuning) van onze raad en werken we samen binnen de Drechtsteden. Zowel met de talenten van onze medewerkers als met onze dienstverlening streven we naar de top. Ook voor de komende jaren zetten we in op verdere professionalisering en vernieuwing.
 
Wie zijn wij?
Dordrecht. Niet zomaar een stad. Een eiland. Een stad met verborgen kwaliteiten. Een stad waar bijzondere dingen gebeuren. Maar waarover Dordtenaren niet opscheppen. Een stad waarvoor je moeite moet doen. Om te zien wat er is en te weten wat er allemaal kan. Voor wie dat ziet en voor wie dat weet, is Dordrecht een inspirerende stad.

In Dordrecht zetten we medewerkers in op hun talenten. Dat maakt energie los, energie die we kunnen inzetten om de ambities van de stad waar te maken.
 
Wat bieden we jou?
Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover:
 • in eerste instantie een dienstverband voor één jaar voor 28 uur per week. Bevalt het van beide kanten? Dan bieden we je daarna een vast dienstverband aan.
 • een salaris van maximaal € 3.591,- (salarisschaal 8, cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • mooie, complexe en afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.
 • een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
 • opbouw keuzepensioen via ABP.
 • een tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten.

Wij investeren in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Wij zorgen er samen met jou voor dat jouw talent optimaal benut wordt, zodat je het beste uit jezelf gaat halen!
 
Reageren of meer weten?

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen met Anneloes Wepster, griffier, via 06-10932688.

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

De 1e gespreksronde staat gepland op 7 oktober 2021. De 2e gespreksronde staat gepland op 14 oktober 2021.