• Senior Projectmanager

  91581I 36 uurI Schaal 12 I Reageer vóór 15-02-2022

Bij ons ga je aan de slag met het realiseren van ruimtelijke vraagstukken en projecten. Je vindt het een uitdaging om complexe projecten aan te sturen en je gaat voor het beste resultaat. Jouw ruime ervaring en heldere visie op projectmanagement en gebiedsontwikkeling komt hierbij goed van pas. Hiermee lever jij een grote bijdrage aan de ambities van Dordrecht en de Drechtsteden.
 
Wat ga je doen?
Als projectmanager lever je een bijdrage aan de ambities van Dordrecht en de regio. Jouw projecten zijn divers, complex en strategisch van aard. Je bent een stevige gesprekspartner op tactisch en  strategisch niveau, en gewend om te werken in een complexe ambtelijke en bestuurlijke omgeving.
 
Je bent verantwoordelijk voor het realiseren  van complexe, multidisciplinaire  projecten op het gebied van woningbouw, werklocaties, groen en infrastructuur. Je werkt vanuit de gemeentelijke opgaven en programma's binnen projecten die bijdragen aan de stedelijke en regionale doelstellingen.
Als projectmanager ben je integraal verantwoordelijk voor het uitvoeren van de projecten. Je geeft leiding aan projecten en bent verantwoordelijk voor het resultaat, de sturing, middelen, rollen, taken, bevoegdheden en rapportage hierover. Jouw focus ligt op het uitvoering geven aan de opdracht, het opzetten, organiseren van en leiding geven aan multidisciplinaire projectteams alsmede sturing en verantwoordelijkheid nemen op het te behalen resultaat.
 
Je draagt daarbij zorg voor het managen van de risico’s van project en opdrachtgever, de verwachtingen van de omgeving en van afspraken met opdrachtgever, projectteamleden en met externe partners. Je stuurt op de voortgang van jouw projecten en bent aanspreekpunt en klankbord voor (deel)projectleiders en leden van het projectteam. En je zorgt tegelijk voor de samenhang van het project in de gemeentelijke organisatie.                                                                                                                 


Daarnaast lever je met de collega's binnen het cluster een bijdrage in het ontwikkelen van verbeteringen in de werkprocessen in het kader van projectmanagement.
 
Wat neem je mee?
 • Afgeronde wo opleiding;
 • Ruime (aantoonbare) meerjarige ervaring en ruime kennis van project- en /of programmamanagement;
 • Ruime (aantoonbare) ervaring met diverse vormen van gebiedsontwikkeling;
 • Ervaring met conceptontwikkeling en realiseren van diverse functies (zoals woningen en bedrijven) en met binnenstedelijke ontwikkelingen.
Je bent een stevige gesprekspartner op strategisch niveau en gewend om te werken in een complexe ambtelijke en bestuurlijke omgeving. Als ervaren projectmanager weet jij van aanpakken. Coördineren, plannen en organiseren zit in je genen. Je beschikt over een gezonde dosis inlevingsvermogen, organisatiesensitiviteit en zelfreflectie. Je schakelt makkelijk en hebt overtuigingskracht. Je hebt een grote mate van verantwoordelijkheid en je werkt vanuit een verbindende rol waarbij transparantie centraal staat.

Je brengt ruime ervaring mee in het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van het standpunt van de gemeente alsmede het doen van voorstellen. Je bent een goede netwerker en een gewaardeerd gesprekspartner en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 
Waar kom je te werken?

De Gemeente Dordrecht werkt, samen met (regionale) ketenpartners, aan een leefbare en aantrekkelijke stad en regio. Je komt te werken bij het intergemeentelijk projectmanagementbureau (iPM) in het cluster Management en Ondersteuning. Bij iPM werken circa 70 professionals (projectmanagers en -secretarissen) aan het realiseren van complexe, maatschappelijke en fysieke projecten. Ons werkveld is regionaal en wij opereren vanuit de standplaatsen Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam.

Dordrecht als stad:
Dordrecht is de oudste stad van Holland met vele monumenten, schitterend gelegen aan De Biesbosch en omringd door prachtige rivieren. Het is een stad met ruim 120.000 inwoners. Dordrecht zet in op groei van het inwonersaantal en wil jongeren en gezinnen aan de stad verbinden. In deze college periode willen we 4000 woningen realiseren en nog eens 6000 woningen planvoorraad na 2022, en dat binnenstedelijk! Ook zetten we in op 4000 nieuwe banen met de uitgifte van nieuwe vestigingslocaties en hebben we hoge ambities binnen de stedelijke opgaven zoals bereikbaarheid, duurzaamheid, welzijn en economie, en misschien wel de belangrijkste: de Dordtse identiteit!
 

Wat bieden we jou?
We zijn blij dat je interesse hebt om bij de gemeente Dordrecht te werken. Natuurlijk mag je van ons ook het een en ander verwachten. Wij belonen jouw inzet met het volgende:
 • een arbeidsovereenkomst voor één jaar (36 uur per week) met zicht op een vast contract bij goed functioneren;
 • Inschaling in schaal 12 (max. € 5.872 bruto per maand (o.b.v. 36 uur per week). Definitieve inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • 144 wettelijke vakantie-uren, in elk kalenderjaar met een voltijddienstverband (36 uur p/w);
 • maandelijks bouw je een individueel keuzebudget op van 17,05% over je brutosalaris. Dit kun je inzetten voor bijvoorbeeld de inkoop van extra vrije dagen, het gebruik van de fietsregeling of als extra loon;
 • fijne collega’s die er voor je zijn als het mee- en tegenzit;
 • studiefaciliteiten; je bent de regisseur van jouw eigen ontwikkeling, bijvoorbeeld door het volgen van een opleiding of cursus;
 • pensioenopbouw via ABP;
 • ouderschapsverlofregeling;
 • een flinke portie regie over je werk-/privébalans: zo kun je verlofuren (ver)kopen;
 • waardering voor frisse ideeën en een kritische houding met ruimte om te groeien en te experimenteren;
Reageren of meer weten?
Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Enthousiast geworden, solliciteer direct via de onderstaande sollicitatiebutton met jouw cv en motivatiebrief.

Als je meer wil weten over de functie en/of de organisatie, mag je contact opnemen met Joost Gons (Clustermanager) via 06 46101382.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met team Werving en Selectie via 078-7708030.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Commerciële telefoontjes van bemiddelingsbureaus hebben daarom geen zin!