Ben jij die resultaatgerichte adviseur Onderwijshuisvesting en zoek je
een uitdagende functie binnen een dynamische organisatie? Solliciteer dan op deze functie.

 
Wat ga je doen?
Als adviseur Onderwijshuisvesting ben je verantwoordelijk voor de gemeentelijke taken op het gebeid van Onderwijshuisvesting. Onderwijshuisvesting is een gezamenlijke verantwoordelijkheid tussen gemeente en schoolbesturen. Daardoor is een nauwe samenwerking met de schoolbesturen essentieel voor een goede taakuitoefening. Concreet liggen er de volgende taken:
 • Reguliere taken op het beleidsterrein onderwijshuisvesting (actualiseren en uitvoeren huisvestingsverordening, uitvoeren taken gymnastiekonderwijs, behandeling huisvestingsaanvragen en opstellen huisvestingsprogramma, financiën onderwijshuisvesting)
 • Afstemming tussen de schoolbesturen voor voortgezet (speciaal) onderwijs
 • Eindverantwoordelijk voor het opstellen van een Integraal Huisvestingsplan Voortgezet Onderwijs
 • Behandelen van aanvragen voor de landelijke subsidieregeling van de rijksoverheid voor het verbeteren van het binnenklimaat (ventilatie) in schoolgebouwen.
 • Afstemming met gebiedsmanagers en gemeentelijke afdelingen over projecten en schoollocaties
 • Bijdragen aan het afronden van de werkzaamheden tbv doordecentralisatie van het primair (speciaal) onderwijs
Hiernaast signaleer je beleidsmatige en strategische ontwikkelingen en vertaalt deze naar adviezen over mogelijkheden en onmogelijkheden in relatie tot dit deel van de vastgoedportefeuille. Je ondersteunt de strategisch adviseurs vastgoed en je levert een vakinhoudelijke bijdrage aan de advisering. En je bent voortdurend gericht op verbetering van kwaliteit van de dienstverlening en efficiëntie van werkprocessen.
 
Wat neem je mee?
Je beschikt over tenminste HBO werk- en denkniveau in het vakgebied. Een juridische- beleidsmatige- of bestuurskundige opleiding is hierbij een pré. Je bent praktisch ingesteld en de klant staat voor jou centraal. Je weet je zowel mondeling en schriftelijke goed uit te drukken. Je kunt goed samenwerken en neemt initiatieven en beschikt over voldoende overtuigingskracht. Je beoordelingsvermogen is goed ontwikkeld en daarnaast ben je je bewust van je omgeving en jouw invloed hierop. Je hebt een hoge mate van verantwoordelijkheid, maar je kunt ook verantwoordelijkheden neerleggen bij andere personen. Je hebt Affiniteit met het beleidsterrein onderwijshuisvesting. Wanneer je in een soortgelijke functie werkzaam bent geweest, is dat zeker een pré.
 
Waar kom je te werken?
De adviseur onderwijshuisvesting werkt binnen het kernteam Vastgoed, Onderwijshuisvesting en Wijkaccommodaties in het cluster Publieksaccommodaties. Dit kernteam is verantwoordelijk voor het behalen van een optimaal maatschappelijk rendement voor de gemeentelijke vastgoed portefeuille. Zij adviseert over de aanschaf, inzet en verkoop van gemeentelijk vastgoed, is verantwoordelijk voor het behouden van de kwaliteit van het vastgoed en levert een vakinhoudelijke bijdrage in multidisciplinaire teams, vanuit het brede belang van de stad. Het team vervult een centrale rol in de organisatie voor alle vastgoedvraagstukken. De samenwerking met de collega's in de andere clusters en met de externe partners is daarom een belangrijk uitgangspunt. Wanneer andere gemeenten uit onze regio een beroep op de kennis en expertise van ons team doen, zetten wij onze medewerkers ook via detachering op deze verzoeken in. Hierdoor wordt jouw functie uitdagender en meer divers en leer je de regio nog beter kennen.
 
Wat bieden we jou?

Jouw werk is meer dan alleen salaris. Je draagt bij aan het realiseren van onze ambities. Daar zetten we graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover zoals:
 • Een salaris afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring. Het salaris is maximaal € 4.048,- bruto per maand (aanloopschaal 9) en € 4.494 - bruto per maand (schaal 10) bij een werkweek van 36 uur.
 • In beginsel een aanstelling voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid en onveranderde omstandigheden wordt het tijdelijke dienstverband na een jaar omgezet naar een vast dienstverband.
 • Mooie complexe en afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.
 • Een individueel keuzebudget van 17.05% van je bruto salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je je IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
 • Het opbouwen van een keuzepensioen via ABP.
 • Een tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten.
Reageren of meer weten?
Enthousiast geworden? Je kunt direct online solliciteren. Als je meer wilt weten over deze functie, neem dan contact op met één van de strategisch adviseurs: Linda Beekhof ( 06-30094273) of Jeroen Bos (078-7704736), of met de clustermanager Publieksaccommodaties, Wybe Zijlstra (06-52890478).