Heb jij voldoende lef en durf om met innovatieve en duurzame veranderingen te komen in een stabiele organisatie? Herken je kansen en strategische ontwikkelingen in de buitenwereld die je kan vertalen naar praktische toepassingen en werkwijzen? Dan ben jij de adviseur die wij zoeken voor leefbare, veilige en economisch sterke wijken in Dordrecht!
 
Wat ga je doen?

Als adviseur strategie en innovatie bij het cluster wijken ben je actief met innovaties en strategische veranderingen die invloed hebben op de integrale ontwikkeling van sterke wijken in Dordrecht. Belangrijke focus ligt daarbij op de ontwikkelingen in de openbare ruimte.

Een dynamische en diverse rol waarbij verbinding met in-en externe partijen bijdraagt aan het vormen van het beleid en de vooraf gestelde doelen. Zelf signaleer je proactief zaken die moeten worden aangepakt en voorziet deze van de meest passende oplossing. Een vraagstuk kan zijn: wat is het effect van de huidige Corona crisis op de leefbaarheid in wijken?

Je adviseert de clustermanager over de vertaling van landelijke ontwikkelingen naar eigen organisatie. Je bent in staat om een relevant netwerk op te bouwen om regionaal en landelijk kennis te delen en de lokale onderwerpen met steun van buiten te kunnen aanpakken. Je houdt daarbij rekening met de ontwikkeling van de organisatie die nodig is om bestuurlijke prioriteiten te kunnen realiseren.
Daarnaast begeleid en ondersteun je enkele junior / trainee professionals in hun ontwikkeling.
 

Wat neem je mee?
 • Een afgeronde academische opleiding of aantoonbaar WO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Uitstekende advies vaardigheden.
 • Ervaring in innovatieve trajecten.
 • Het telt als pré wanneer je ervaren bent in:
 • Datavaardigheden
 • Digitale ontwikkelingen
 • Zelforganisatie

Je bent makkelijk benaderbaar, communicatief zeer vaardig en je beschikt over een gezonde dosis empathisch vermogen. Diepgaande inhoudelijke kennis van alle thema’s is niet essentieel, maar je moet wel alle informatie bij elkaar kunnen brengen.
Je kunt makkelijk schakelen tussen rollen en taken, hebt een brede interesse, bent nieuwsgierig en weet verbindingen met anderen te leggen.

Creativiteit en resultaatgericht zijn essentieel in deze functie. Jij weet anderen te enthousiasmeren, motiveren en waar nodig op sleeptouw te nemen. Soms vraagt het werk dat je buiten de lijntjes kleurt. Op een verantwoorde, creatieve wijze durf je een uitzondering te maken en weet je dit ook te onderbouwen. Je hebt een vernieuwende blik en uitgesproken visie op processen binnen de organisatie en komt tot adviezen en oplossingsrichtingen om deze te verbeteren. Tenslotte beschik je over een natuurlijke drive om jezelf te willen blijven ontwikkelen.
 

Waar kom je te werken?

De gemeente Dordrecht:
Dordrecht is een stad vol ambities, heeft een roemrijk verleden én grootse plannen voor de toekomst. Ze geloven in de stad; in de inwoners, ondernemers en andere partners. Van jou zien we graag dat je betrokken bent bij de stad Dordrecht. En dat je kansen voor én met de stad weet te verzilveren. De gemeente Dordrecht is er van overtuigd dat een divers personeelsbestand het contact en de aansluiting met de burgers kan verbeteren. Doordat burgers zich herkennen in het personeel, wordt het makkelijker om aansluiting te vinden. Dit helpt jou als adviseur. Je krijgt veel vrijheid om te doen wat goed is voor de stad.

De gemeentelijke organisatie is opgedeeld in acht clusters. Het cluster Wijken kent vijf teams met circa 140 medewerkers die werken aan vitale, veilige en leefbare wijken. Onderhoud van de buitenruimte, handhaving, het ordenen van de ondergrondse infrastructuur en de samenwerking met bewoners, ondernemers, en organisaties en instellingen in de stad vormen de kern van ons werk. Jouw thuisbasis ligt in het team Wijkadvies, een klein team met 4 adviseurs. Waar nodig ondersteunen ze elkaar en vullen elkaar aan. Er is volop ruimte voor eigen ideeën. Als adviseur ben je actief op alle terreinen van het cluster.
 

Wat bieden we jou?

Een uitdagende baan en afwisselende functie waarbij het schaalniveau van Dordrecht maakt, dat jij zelf het verschil kunt maken in een omgeving waarin je kunt groeien en ontwikkelen. Dordrecht is nog klein genoeg om korte lijnen te hebben en groot genoeg voor interessante opgaven en de beschikbare middelen hiervoor. Er is volop ruimte voor initiatieven en ideeën vanuit jouw kant.
Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Je draagt bij aan het realiseren van de ambities van Dordrecht. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:

 • Vaste functie, 36 uur per week met een salaris van maximaal € 5.872,- (salarisschaal 12, cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Mooie, complexe en afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.
 • Je ontvangt een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
 • Je bouwt een keuzepensioen op via ABP.
Reageren of meer weten?

De werving en selectie van deze procedure wordt begeleid door Michel Kollau van JS Consultancy. Voor vragen over de functie en/of sollicitatieprocedure kunt u contact opnemen met Michel Kollau via 06-5113 5793.

Solliciteer direct via bijgaande link: https://www.jsconsultancy.nl/vacature/adviseur-strategie-en-innovatie-300a11960/

De gesprekken bij de gemeente Dordrecht vinden plaats op vrijdag 20 augustus.