Traineeprogramma

Werken bij Dordrecht

Als trainee in Dordrecht werk je voor de grootste gemeente in de Drechtsteden. Wij hebben complexe grootstedelijke uitdagingen waar jij je tanden in kunt zetten én zijn een organisatie met precies de juiste schaalgrootte voor slagkracht en korte lijnen. Dat maakt het werk leuk! Door onze samenwerking in de Drechtsteden, doe jij als trainee in korte tijd een groot netwerk op. Klinkt als een mooie plek om jouw talent voor in te zetten, toch?
Waarom als trainee beginnen in Dordrecht?
  • Wij zetten jou centraal: onze negen trainees die vorig jaar zijn gestart geven jou graag een warm welkom en we maken je snel wegwijs in onze organisatie en stad door ons uitgebreide introductieprogramma.
  • Wij bieden een diversiteit aan verschillende traineeplekken, daardoor krijg jij als trainee de kans om je te ontwikkelen op diverse vakgebieden en met jouw frisse blik de organisatie te verrassen met oplossingen voor Dordtse vraagstukken.
  • Wij zijn een lerende organisatie en vinden inzet op talent belangrijk. We stimuleren dat jij jouw talent kan inzetten op opdrachten die matchen bij jouw ambitie en ontwikkeling. Gemeente breed hebben we hiervoor een opdrachtenmarktplaats, maar ook op jouw traineeplek is er vast genoeg afwisseling in typen werkzaamheden.
  • Onze stad is een onontdekte parel......als je Dordrecht nog onvoldoende kent, zijn wij ervan overtuigd dat jij onze beste ambassadeur wordt. We horen geregeld van nieuwe medewerkers…."ik wist niet dat Dordrecht zo mooi is!"
  • Jij kan samen met jouw medetrainees volop profiteren van het feit dat Dordrecht evenementenstad van het jaar is geworden. Er is genoeg horeca voor de nodige ontspanning in de pauzes en een veelheid aan evenementen en festivals. Leuk voor teambuilding en de nodige fun!
Werken in Dordrecht past bij jou als je je herkent in de volgende eigenschappen:
  • Je kunt reflecteren op jezelf en wil daarmee het beste in jezelf en anderen naar boven halen;
  • Kansen ontgaan jou niet en verzilver je als ze zich voordoen;
  • Je gaat voor resultaat in je werk, wel blijf je flexibel en energiek;
  • Je bent analytisch en communicatief sterk en kunt goed samenwerken;
  • Je wil graag iets doen voor onze stad en draagt Dordrecht een warm hart toe.
Benieuwd naar de verhalen van onze trainees?

Onze stad
Dordrecht is een stad vol ambities. We hebben een roemrijk verleden én grootse plannen voor de toekomst. Wij geloven in onze stad; in onze inwoners, ondernemers en andere partners. We zijn één van de koplopers in het land als het gaat om waterveiligheid en duurzaamheid. Ook op andere gebieden laten we van ons horen. Van jou zien we graag dat je betrokken bent bij onze stad. En dat je kansen voor én met de stad weet te verzilveren. Je krijgt van ons veel vrijheid om te doen wat goed is voor de stad.

Onze organisatie
Ontwikkelen doe je bij ons in hoog tempo. We willen graag dat jij het beste uit jezelf en anderen haalt en zetten je talent zo goed mogelijk in. We hebben onze organisatie zo ingericht dat we flexibel en veerkrachtig kunnen reageren op veranderingen in de samenleving en in de politiek. We werken integraal, resultaatgericht en snel. Onze medewerkers werken steeds meer in zelforganiserende teams. Ze bepalen samen het gewenste resultaat, nemen samen besluiten en sturen samen bij. Meer informatie over het programma vind je ook op www.werkenbijdrechtsteden.nl.

Traineeprogramma in één oogopslag

Traineeplekken